Endurance -valmennuksen ensimmäinen viikko on nyt suoritettu ja ihan hyvät fiilikset edelleen. Viikossa on painoa pudonnut 300g, eli ei mitään mullistavaa, mutta enhän minä oikeastaan painoa yritäkään pudottaa. Päätavoite on selkeä, juoksukunnon tavoitteellinen kohentaminen ja eka välitavoite kesäkuun lopussa puolimaraton. Aamulla teki kovasti mieli lähteä salille, mutta tulin järkiini ja muistin tuon tavoitteen niin lähdin pitkälle lenkille. Minä kyllä haluaisin tässä samalla kasvattaa myös lihasta, mutta kai se on jätettävä nyt taka-alalle, ettei kroppa väsy liikaa.

Tänään kävin siis ekan pidemmän juoksulenkin, matkaa kertyi 12 km, josta juosten meni n. 10 ja loput sykettä tasoittavia lyhyitä kävelyosuuksia. Aikaa kului 1 h 42 minuuttia. Keskinopeus oli kaiken kaikkiaan 7,2 , juoksuosuuksilla n. 7,5-8 km/h. Keskisyke oli 129, eli tosi hyvin pysyi alhaalla. Maksimisyke kävi 158:ssa. Olin myös positiivisesti yllättynyt miten hyvin uudet juoksukengät toimivat pitkälläkin lenkillä näin heti alkuunsa. Ensin ajattelin että olisi varmaan viisasta lähteä vanhoilla kengillä, mutta en kuitenkaan. Olen todella tyytyväinen noihin kenkiin, eli ne ovat Brooks Glycerin 11 . Myyjä suositteli niitä minulle kun kerroin että pitkillä lenkeillä on aiemmin tullu jalkapohjat kipeiksi. Nyt ei tuntunut missään, mutta eihän tuo varsinainen pitkä lenkki vielä ollutkaan, sitten kun menee yli 14 km niin alkaa olla jo sellainen että jaloissa on tuntunut.

Eka viikon saldo:  kaksi salitreeniä, yht. 2 h 20 min, kaksi hiihtolenkkiä, yht. 36 km ja 3 h 50 min, 3 juoksulenkkiä yht, 21 km ja 3 h 20 minuuttia. Aika hyvä alku, ainakin omasta mielestä. Ja ainoa paikka mikä tällä hetkellä on kipeänä on oikea pakaralihas ja se onkin nyt tehovenyttelyn kohteena, jotta paranee uutta viikkoa varten.

1dd0dc36dd8d11e29a2a22000a1fb02b_6.jpg