Endurance -valmennus siis loppui viime viikkoon. Nyt on jotenkin tyhjä olo kun ei ole mitään ohjelmaa mitä noudattaa. Tammikuusta tähän saakka on siis koko ajan ollut joku ohjelma päällä. Ensin superdieetti, extra perään ja sitten tämä endurance. Olen ihan tyytyväinen tähän encuranceen. Juoksuohjelma oli hyvä, vaikka se enimmäkseen oli mielestäni peruskunnon ja kestävyyden kasvattamista, mutta sitähän juurikin puolimaratonila tarvitaan, nyt seuraavaksi pitää tähdätä vauhtiin, kun pohjatyö on tehty. Ruokavaliosta tulen säilyttämään monia asioita, kuten ainakin aamupuuron, se on nykyään aamuni ehdoton kohokohta. ( jota aiemmin en siis voinut sietää ) ja rahkaa sekä mehukeittoa ja kasviksia tulee aina löytymään minun jääkaapista. Aamujumppakin on tosi kiva ja aion sitä jatkaa, mutta nyt en ole muutamaan päivään sitä tehnyt kun olen aamusta lähtenyt muuten treenaileen.

Olen sallinut itselleni ruuan suhteen joustoa, koska puolikasta varten piti tankata ja sen jälkeenkin ruoka maistui ja kaiken lisäksi minulla alkoi maanantaina kesäloma. Se onkin sitten näkynyt vaa'alla. tänään näytti jo  62,4kg. Äkkiä niitä grammoja vaan tulee kun ei tarkkaile syömisiään. Se hieman harmittaa, mutta ajattelin kuitenkin että nyt loman aikana unohdan nuo vaakalukemat ja palaan sitten loman jälkeen tiukempaan kuriin. Syön mansikoita, jäätelöä ja muita ihania kesäherkkuja ihan hyvällä omalla tunnolla. Tottakai pitää hieman tarkkailla tilannetta ettei nyt montaa kiloa nouse, mutta jos pari niin ei se ole vakavaa.

Lauantaisesta puolimaratoinista olen mielestäni palautunu oikein hyvin. Sunnuntaina tein pari kävelylenkkiä koiran kanssa  ja lisäksi hyvät venytykset. Reidet oli hieman kipeät ja lisäksi vasen akilles. Jalkapohjat ei nyt sitten kipeytyneetkään, mitä kyllä olen ihmetellyt. Minulla oli kinesioteipit jalkapohjissa kun juoksin puolikkaan, ehkä ne sitten auttoivat.

Maanantaina kävin aamulla rullaluistelulenkin ja illalla kevyen puolen tunnin juoksulenkin. Tai no ei se ehkä ollut kevyt, muutamia vetojakin tuli tehtyä. Hyvältä tuntui juosta ja ihan niin kuin ei olis puolimaratonista tietoakaan.

Tiistaina kävin aamulla kuntosalilla ja tein yläkroppatreenin. Päivällä kävin juoksemassa yhdet portaat ylös ( n. 300 porrasta .. ) Jalat meni kyllä ihan hapoille lopussa mutta mahtavalta tuntui. Ja illalla vielä rullaluistellen n. 9 km.

Tänään kävin aamulenkin 6 km. Pohkeet on hieman hellät eilisestä porrasjuoksusta ja vasen akilles on edelleen hieman jäykän oloinen.

Eilen tein itse itselleni uuden treeniohjelman seuraavaksi kymmeneksi viikoksi. Siihen sisältyy tosi paljon vetotreeniä ja mäkitreeniä ja sellaista kovaa menoa, palauttavia kevyitä pitkiä lenkkejä unohtamatta. Ruskamaraton on 6.9 ja siihen taitaa olla laskujeni mukaan se kymmenen viikkoa aikaa.  9  minuuttia pitäisi saada pois ajasta, jotta pääsen alle kahteen tuntiin. Ruskamaratonin reitti on hieman mäkisemmässä maastossa kuin tuo Rovaniemi oli, joten se on hieman vaativampi. Nyt pitää alkaa tekemään tosissaan töitä ja tehdä tavoitteesta totta.

915429_1477563805794610_2022263748_n.jpg