Niin se elokuukin vierähti ilman että inspiraatio kirjoittamiseen olisi löytynyt. Harmittaa kun en ole muistanut kirjoittaa. Juoksutreenit ovat hyvällä mallilla ja minulla on luottavainen mieli ensi lauantaita ajatellen. Jos kaikki menee nappiin niin kahden tunnin alitus on mahdollista, mutta se kyllä tosiaan edellyttää täydellistä onnistumista. Viikottaiset juoksukilometrit eivät ole nyt olleet kovin kauheita, 20-30 km. Mutta enemmän olenkin keskittynyt vauhtikestävyyden parantamiseen. Lenkit ovat olleet suhteellisen reippaita, ei yhtään sellaista peruskestävyyslenkkiä, jossa syke pysyisi alle 140.

Jalat on ihan ok kunnossa. Vasen akilles/pohje on välillä kireän oloinen mutta ei sinänsä haittaa juoksua. Pitää toivoa että ei tule flunsssa tässä viikon aikana tai mitään muitakaan vammoja, kun tuleva puolimaraton on kuitenkin tämän kesän juoksutreenien päätavoite. Voi vain kuvitella miltä tuntuu niistä huippu-urheilijoista jota treenaavat hulluina jotain mm-kisoja tai vastaavia varten ja juuri kisojen alla loukkaantuvat tai sairastuvat eivätkä sitten pääsekään itse kisoihin.

Kaiken kaikkiaan juoksukilometrejä tähän mennessä on kertynyt 580 km, joka on kyllä ihan riittävä määrä minulle. Saman verran suurinpiirtein kuin viime kesänäkin. Ensimmäiselle puolimaratonille treenatessani olin juossut kesän aikana vain reilut 300 km ja selvisin siitä kyllä ihan hyvin silloin. Eli ei välttämättä se määrä vaan laatu, joka ratkaisee.

Aloitin pari viikkoa sitten käymään bodypumpissa ja tykkään siitä tosi paljon. Eka kerran jälkeen oli lihakset niin kipeinä että kaksi päivää oli pakko pitää lepoa sen jälkeen, ei puhettakaan että olisin voinut juosta. Toka kerran jälkeen ei enää paljoakaan tuntunut missään. Siinä on hyvä puoli kun saa itse määrätä painot millä tekee ja sitten syke pysyy reippaana koko tunnin ajan, ei mitään turhia levähdystaukoja.

Kuntosalilla olen käynyt tosi harvakseltaan , ehkä vain kerran viikossa. Ei vain ole ollu aikaa. Ajattelin että kun tuo ruskamaraton on ohi niin vähennän sitten juoksemista ja keskityn enemmän kuntosalitreenaamiseen ja lihasten kasvattamiseen.

On pitänyt tosi tarkkaan miettiä että miten tämän viimeisen viikon ennen puolikasta treenaisi, että olisi parhaassa mahdollisessa kunnossa ja iskussa. Tulin siihen tulokseen että koska kuntotasoni on sillä mallilla että nyt viikon aikana siihen ei enää kerkeä vaikuttamaan niin jalkoja säästääkseni käyn tänään juoksemassa aika lyhyehkön lenkin, 6 km ja sisällytän siihen mäkivetoja 5 kpl. Huomenna sitten on juoksukouluporukan kanssa vetotreenit ja tiistaina olisi bodypump. Keskiviikko, torstai ja perjantai menee levätessä, tankatessa ja lihashuollon merkeissä. Siinä on minun aseeni. Aika tiukkaa tekee että maltan olla 3 päivää levossa... Jos en malta niin käyn vielä torstaina lyhyen n. 3 km lenkin joka sisältää lyhyitä vetoja.