Eilen juoksin kauan odotetun kesän ensimmäisen puolimaratonin ja aikaa meni 2 tuntia 10 sekuntia. Tavoitteena oli tuo kaksi tuntia, joten hieman harmittaa nuo 10 sekuntia siihen päälle. Ei vaan jaksanut rutistaa niin paljon viimeisillä kilometreillä.

Tasaista vauhtia (n. 5,45 minuuttia /km) menin koko matkan ja juoksu tuntui kevyeltä ja mukavalta aina 14 kilometriin saakka, sen jälkeen tuntui hieman  väysymystä jaloissa ja kropassa. Mutta hyvin silti jaksoin ylläpitää vauhtia loppuun saakka. Tiesin jo n. 17 km :n kohdalla että loppuaika tulee olemaan aika lähellä kahta tuntia ja olin tosi onnellinen.  Syke pysyi aika hyvin kurissa, keskisyke oli 167 ja max 178. En pysähtynyt juomapisteillä vaan minulla oli oma juomavyö matkassa, en ehkä juonut niin paljoa kun olis pitänyt. Kun menin saunaan juoksun jälkeen niin tuli vähän huono olo, mutta se meni onneksi ohi kun söin ja join saunan jälkeen.

Matka starttasi klo 14:00. Sitä ennen olin aamulla syönyt aamupalaksi kaurapuuron marjoilla ja mehukeitolla + kaksi paistettua kananmunaa ja raejuustoa. Pari tuntia ennen kisaa söin pari palaa vaalea leipää ja yhden banaanin.

Vasen akilles hieman vihoitteli juoksun jälkeen mutta muuten ok eikä tänään enää oikein tunnu missään. Kai sitä alkaa olla jonkinlaisessa juoksukunnossa. Seuraava puolimaraton onkin jo kolmen viikon päästä.

Viimeisen viikon treenit ennen kisaa menivät seuraavasti:

Ma : rullaluistelu, kevyt 10 km

Ti: Juoksu , kova 10,5km /h, 5 km

Ke: Aamulenkki, reipas 10km/h , 3 km

To: Juoksua+kävelyä+ 5x20 sek. juoksuvedot, 8,2 km /h , 4,3 km

Pe: Lepo

La: Puolimaraton, 10,5 km/h. 21,1 km

Su: Rullaluistelu kevyt, 8 km

Seuraava tavoite on sitten suoriutua puolimaratonista alle kahteen tuntiin, mutta kolmen viikon päässä oleva kisa ei ole vielä se kisa, koska tiedän että reitti on mäkinen.

Nyt tuntuu että on tehnyt oikeita asioita oikealla tavalla ja kun kaiken lisäksi itse olen suunnitellut treenit ja kaikki, niin oikeasti ei voi muuta kun olla tyytyväinen.

891439_795664000491050_171601075_n.jpg