Minun oli tarkoitus kirjoittaa tarkemmin tänne valmistautumisestani puolimaratonille, mutta en sitten muistanutkaan /kerennyt.

Viikko meni enimmäkseen lepäilyn ja tankkauksen merkeissä. Maanantaina kävin kovan lenkin 10,7 km/h/ 4 km ja keskiviikkona reippaan 9,6km/h, 3 km. Siinä koko viikon treenit.

Keskiviikkona ja torstaina tankkailin reilummin hiilihydraatteja ja yritin juoda paljon vettä ja urheilujuomaa. Tankkausruuista mun lemppari on lasagne, jota söinkin molempina päivinä. Lisäksi söin aika paljon vaaleaa leipää ja jonkin verran herkkuja: voileipäkeksejä + hilloa ja vaniliajäätelöä melkein koko paketillisen. Perjantaina kevensin jo tankkausta ruokien osalta lähes normaaliin ruokavalioon.  Oli kyllä aika pullea olotila ja on vieläkin. Vaaka huitelee lukemissa 63 + ... dieetti alkakoon...

Maratonpäivän aamuna söin ison lautasen kaurapuuroa+ marjoja ja mehukeittoa. Lisäksi kaksi paistettua munaa ja raejuustoa. Eli mun normi aamupala. Join lisäksi lasin beroccaa ja toisen lasin pelkkää c-vitamiinia.

Puolimaratonin lähtö oli klo 14:00, joten klo 12:00 söin kaksi pientä karjalanpiirakkaa, yhden sämpylän, banaanin ja join mehukeittoa. kl 12:30 lopetin juomisen, jotta ei tulisi vessahätä matkalla ja se toimi hyvin, ei tullut hätää.

Juoksukeli on ihan ok. Hieman oli tihkusadetta alussa , joka sitten loppui ja oli vain pilvistä. Lämpötila jotain +10-12. Juoksin t-paita ja kevyt juoksutakki päällä. Olisi voinut juosta ilman takkiakin, mutta kun peläsin että koko matkan sataisi vettä niinkuin ennustukset näyttivät. Lämmin kyllä tuli.

Juoksu kulki hyvin ja kevyesti aina puolimatkaan saakka, jolloin tuli reiti ainoa pidempi ja jyrkempi nousu. Se koitui varmaan minun kohtaloksi kun sen nousun jälkeen ei enää kulkenut jalka yhtä kevyesti. Luultavasti otin alkumatkan liian reippaasti. Ihan hyvin meni kuitenkin loppumatkakin, ei mitään ongelmia ,muuta kun en saanut vauhtia enää kirittyä.

Minullla oli oma juomavyö ja kaksi pientiä juomapulloa, toisessa vettä ja toisessa urheilujuomaa. Ne riittivät hyvin. Neljä juomapuolloa vyössä on liian raskas taakka kantaa. Pysähdyin silti kahdella juomapisteellä ja otin toisella vettä ja toisella pisteellä sekä urheilujuomaa että  vettä. Ennen ensimmäisellä juomapisteellä pysähtymistä otin energiageelin. Hyi kun se oli pahaa, oli vaikeuksia saada se nieltyä. Mutta kyllä se antoi lisäpuhtia. Sen otin juuri ennen sitä pitkää nousuosuutta.

Tavoitteena oli juosta matka alle kahteen tuntiin ja puolimatkaan saakka olin hyvin tavoitevauhdissa. Ensimmäinen kymppi meni aikaan 57 min. ja 10,5 km kohdalla , eli puolivälissä aika oli väliaika 59,45. Eli ei olisi oikein voinut hitaamminkaan mennä alkumatkaa, kun sitten olisi lopussa ollut paljon enemmän kirittävää. Loppuaika oli 3 minuuttia yli kahden tunnin ja olen siihen kuitenkin loppujen lopuksi ihan tyytyväinen. Parannusta edellisvuoden samalle reitille tuli n. 4 minuuttia. No ensi  vuonna sitten uusi yritys.

Nyt pitää miettiä että miten tästä treenit jatkuvat. Aloitanko fitfarmin valmennuksen vai en, sekin on vielä harkinnassa. Haluan kuitenkin lisätä salitreeniä ja juoksua voisin vähentää. Pitää nyt palautua tästä ja jatkaa sitten jollain järkevällä tavalla. Jalat on nyt aika heikossa hapessa...

InstagramCapture_0f8d072f-ec09-4850-9fc9-3c9c5cff7306[1].jpg