6.9.2014 juoksin elämäni neljännen puolimaratonin. Aikani oli 2:07:58. Se on paras aikani tähän mennessä joten täytyy olla silti tyytyväinen vaikka aikatavoitteeni oli juosta alle kahteen tuntiin. Täytyy vaan todeta se tosiasia että kuntotasoni ei ole vielä riittävä tuohon kahden tunnin alitukseen. Ei muuta kun kohti ensi kesää ja tavoittelemaan uudestaan sitä aikaa.

Mietin että mitä voisin muuttaa treenissäni, jotta pääsen alle kahteen tuntiin. Juoksukilometrejä kuitenkin kertyi kevään ja kesän aikana n. 600 km. Siitä se ei voi johtua että olisin treenannut liian vähän, en jaksa uskoa. Olen tullut siihen tulokseen että olen treenannut liian paljon omalla mukavuusalueella enkä ole tehnyt sellaisia treenejä jossa vedän itseni ihan piippuun, eli tosi kovia vetotreenejä lisää. Olenhan minä toli tehnyt vetotreejejä ja mäkijuoksutreenejä, mutta epäilen että ne on silti olleet liian keveitä.

Viimeisellä viikolla ennen puolikasta valmistauduin siten että maanantaina oli vielä vetotreenit 5*200m ja kevyttä hölkkäilyä, lyhyt kuntopiiri sen perään. Tiistaina kävin bobypumissa. Loppuviikko oli lepoa. Jalat oli hieman kipeinä tuosta maanantaista, kun vedot oli aika kovia.  Tankkailin keskiviikon ja torstain siten että söin vain normaalia enemmän peruna-ja makaroonipitoisia ruokia ja vaaleaa leipää. Perjantaina söin jo aika lailla normaalisti. Lisäksi to-pe tankkasin veden lisäksi urheilujuomaa. Juomia varmaanin tuli juotua 2-3 litraa päivän aikana.

Lauantaiaamuna söin tuhtin puuronnoksen, marjoja ja mehukeittoa. Lisäksi raejuustoa ja paistetun kananmunan. Pari tuntia ennen juoksua söin patonkia ja banaanin. Lopetin myös kaikenlaisen juomisen jo sillon samaan aikaan.

Juoksu kulki tosi hyvin. Alussa otin varovaisesti, kun heti oli aika pitkää loivaa nousua. Yritin pitää sykkeen alle 165:ssa ja se oli aika vaikeaa, mutta alamäessä se oli jo lähellä 160. Reitin puoleen väliin asti meni kevyesti ja syke pysytteli alle 170. Puolivälin jälkeen huomasin että en ole lainkaan tavoitevauhdissani ellen nyt ala juosta nopeammin ja pystyinkin nostamaan vauhtia, mutta siinä kävi niin että matka loppui kesken ja en kerennyt kuromaan sitä aikaa kiinni minkä alkumatkasta olin lönkyttelemällä menettänyt. Mutta ei se mitään, kokonaisuudessaan oli paljon parempi juoksu kuin samalla reitillä vuosi sitten. Sillon vedin itseni piippuun alkumatkasta ja loppumatka oli melkoista tuskien taivalta. Sillon aikani oli pari minuuttia huonompi kuin nyt. Maksimisyke oli nyt 180 ja keskisyke 168.

Vasen akillesjänne kipeytyi juoksusta, mutta eipä juuri muuten tuntunut missään. Tämä viikko on mennyt kylläkin ilman juoksua, kerran kävin kuntosalilla ja siellä hieman juoksumatolla juoksin. Muuten olen tyytynyt kävelylenkkeihin koiran kanssa. Eilen kävin sitten kuuden kilsan lenkin ja tuntui taas pienen levon jälkeen tosi mukavalta.

Nyt kun tuo kauden päätavoite on ohi niin on vähän sellainen tyhjä olo että mitä nyt. Pitäisi asettaa jokin uusi tavoite, mutta en ole vielä keksinyt mikä se olisi. Harkitsin liittymistä Fitfarmin Lite- valmennukseen, mutta en sitten kuitenkaan aloittanut sitä. Haluan kyllä enemmän jatkossa käydä kuntosalilla, mutta juoksuakaan ei voi unohtaa. Olen päättänyt tänä vuonna juosta läpi talven, sitä en ole aimmin tehnyt vaan vaihtanut lenkkarit monoihin heti kun se on ollut mahdollista.

Painoa pitäisi kuitenkin pudottaa 3,5g. Se on nyt asettunut tuohon 63,5 kílon tietämille enkä ole siihen yhtään tyytyväinen. Pitää alkaa noudattamaan superdieetin ruokavaliota nyt muutamaksi viikoksi, ainakin siitä otan ruokavaliooni rungon, ehkä en niin tiukkaa kuitenkaan. Leipä pitää jättää kyllä pois kun on tullut sitä nyt syötyä vähän liian paljon. Tästä se alkaa. Aikaraja tuolle pudotukselle on lokakuun loppuun mennessä.