Olin kesäkuun lomalla ja sen vuoksi kirjoittaminen on ollut myös tauolla. En vain ole saanut aikaiseksi istahtaa koneelle kirjoittamaan.

Jätin väliin suunnittelemani Helsinki Half maratonin, koska siihen osallistuminen tuntui niin monimutkaiselta. Olimme seuraavana aamuna aikaisin lähdössä ulkomaille lomareissulle ja yövyimme lentokenttähotelissa kaukana juoksun lähtöpaikalta. Syynä oli myöskin se etten kokenut olevani vielä täysin valmis puolimaratonille. Hyvä niin, etten lähtenyt. Ajattelin ensin että varmaan jälkikäteen harmittaa kun en lähtenyt, mutta  enemmän olin kuitenkin helpottunut.

Kesälomalla oli tarkoitus juosta ja treenata paljon ja kovaa, mutta näköjään laiskuus yllätti, enkä juurikaan saanut itsestäni mitään irti. Eka lomaviikolla juoksin peräti 13,2 km ja toisella viikolla, jolloin olimme ulkomailla, kävin muutamalla aamulenkillä yht. 10 km koko viikolla. Seuraavalla viikolla juoksin sentään jo 29 km, mutta sekin on kovin vähän ja sitten viimeisellä lomaviikolla ei voinut juosta enää paljoa kun lauantaina oliRovaniemimaratonille lähtö. Alkuviikolla kävin kolme lenkkiä, yht. 24 km , niistä kaksi oli vauhtilenkkejä ja yksi palauttava, osittain kävelyä.

la 2.7. kävin juoksemassa rovaniemimaratoinin.  Tavoitteena oli alittaa 2 h, mutta toisin kävi. Loppuaika 2h 4 min. ja joitakin sekunteja päälle. Ilma oli tosi lämmin, varmaan 23 astetta, vaikka onneksi ei koko aikaa paistanut aurinko. Lisäksi oli aika kova tuuli ja silloin kun tuuli vastaan niin oli hieman rankkaa juosta.

Juoksin eka kertaa ilman sykemittaria, ja se tuntui oudolta. Sykemittarini ei näyttänyt oikein sykkeitä, joten ei sitä kannattanut laittaa, kai siitä oli patteri loppumassa. Ei siis hajuakaan sykkeistä ja voi olla että aloitin liian nopealla tahdilla ja syke nousi liikaa heti alkuun. Puoliväliin asti meni ihan reippaasti ja hyvin juoksu, mutta sitten alkoi tuntumaan aika raskaalta. Viimeiset kolme kilometriä piti juosta suoraan vastatuuleen ja se kyllä veti viimeiset voimat. Siihen nähden että jo puolivälin jälkeen matka alkoi tuntumaan raskaalta, olen tyytyväinen aikaan, mutta muuten olen tosi pettynyt itseeni.  Minä kyllä vannoin juostessani vastatuuleen viimeisillä voimillani että en enää ikinä lähde mihinkään puolimaratonille ja että ei tässä ole mitään järkeä. Mutta nyt kun siitä on jo pari päivää huomaan miettiväni että miten minun tulisi treenata, jotta saavuttaisin sen alle 2h ajan kevyesti. Ruskamaraton on jo mielessä. Kai minä sinne sitten taas lähden kokeilemaan... Nyt kun vaan osaisi treenata seuraavat 2 kk kunnolla ja tehokkaasti.

Paino on noussut tasaisesti loman aikana 1kg/viikko... huoh. On tullut syötyä kaikkea mahdollista ja herkkuja tietenkin. Se on taas dieetin paikka... kun tänä aamuna vaaka näytti 62,6 kg. Ihan hävettää. Ei voi muuta kuin hämmästellä sitä kuinka helposti ne tuskalla ja vaivalla pudotetut kilot tulee aina vaan takaisin.

89ab8f043d929d716febb91f607ff12d.jpg